Disa ide të rëndësishme për karrierën që duhet t’i keni parasysh në 2024

computer, pc, workplace-1185626.jpg

Në rast se po mendoni t’i përkushtoheni vetes tuaj, punës së ëndrrave ose dëshironi të përmirësoni aftësitë tuaja, këto janë 5 gjëra të rëndësishme ku duhet të përqëndroheni në vitin e ardhshëm.
1-Ndërtoni një aftësi specifike
Kur ke një mori talentesh, është e lehtë të ndihesh i/e kualifikuar për një numër të madh pozicionesh por në të njëjtën kohë, mund të ndiheni të pa kualifikuar për shumë të tjerë. Njerëzit më të talentuar kanë kaluar muaj duke përmirësuar një aftësi që do t’i bëjë ata shumë më të dëshirueshëm në tregun e punës. Aftësitë kryesore që punëdhënësit duan që punonjësit të përmirësojnë janë komunikimi, lidershipi dhe aftësitë e lidhura me punën.
2 – Përditësoni profilin në LinkedIn. Gjithnjë e më shumë punëdhënës po rekrutojnë kandidatë pasivë, kështu që ju nuk e dini kurrë se kush mund të kontrollojë profilin tuaj në internet.
3-Mendoni me entuziazem dhe pozitivisht
Bisedat dhe mjediset negative udhëheqin drejt mendimeve negative, dhe mendimet negative të çojnë në vetë-dyshim. Duke i kthyer mendimet apo veprimet negative në pozitive është një mënyrë fantastike për të ndërtuar marrëdhënie dhe rritur angazhimin e punonjësve.
Pa marrë parasysh situatën ose personin, kujtohuni gjithmonë të dëgjoni dhe të jenë të respektueshëm, të përgatitur dhe aftësitë pozitive sociale janë thelbësore për komunikimim efektiv, dhe asnjë udhëheqës nuk mund të jetë efikas dhe efektiv në qoftë se ata nuk mund të komunikojnë sic duhet me personat që udhëheqin.

4 – Gjeni një mentor. Të bashkëvepruarit me mentorë përkthehet në sjellje të përmirësuara, qëndrim mendor i saktë, rezultate të larta dhe më shumë motivim për punën.

5 – Lexoni dhe dëgjoni më shumë. Ekzistojnë një mori kursesh dhe platformash online për zhvillimin profesional dhe personal në Iam Power Lexoni një libër. Dëgjoni një audio. Shihni trajnimin për të cilin ke nevoje dhe frymëzohuni çdo ditë.

NESE DO TE ZBULOSH INVESTIMIN ME TE MIRE,NIS DHE INVESTO TEK VETJA! MADJE,INVESTIMI NE DIJET PRAKTIKE ESHTE ME TEPER SE SA INVESTIM!

Për më shumë ju inkurajoj të plotësoni pyetsorin për planin më të suksesshëm jetsor
E zbulojmë së bashku këtu :point_down:
Zbuloni çfarë PLANI ju duhet, për të arritur sukses (google.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *