Current Status
Not Enrolled
Price
99
Get Started
or
Kursi
Materials

Stresi si ta Menaxhoni Webinar-4 Javor

Me Mimoza Thaqi Eksperte Motivimi dhe Inspirimi.    Erisa Bujari Psikologe dhe Trajnere për Zhvillim Personal

Lexoni më shumë për përmbajtjen e kursit:

SHIKONI VIDEON

PERMBAJTJA:

 1. PSE KEMI ZGJEDHUR STRESIN PER KETE TRAJNIM?
 2. CFARE ESHTE STRESI? KENDVESHTIRMET PROFESIONALE TE THJESHTUARA
 3. STRESI NUK ESHTE THJESHTE NJE FJALE ME 5 GERMA
 4. NJIHNI TRUPIN DHE TRURIN TUAJ, CILAT JANE REAGIMET FIZIOLOGJIKE DHE PSIKOLOGJIKE TE SHKAKTUARA DREJTPERDREJTE NGA STRESI?

Gjysma e parë e kursit është krijuar për t’ju ndihmuar të përmirësoni vetëdijen tuaj emocionale, aftësitë gjuhësore dhe rregulluese, ndërsa pjesa e dytë do të fokusohet në ndihmën e të tjerëve – veçanërisht të studentëve tuaj, familjarëve – Si ata të kuptojnë dhe rregullojnë emocionet e tyre. Në fund të çdo seksioni gjatë gjithë kursit, ju do të grumbulloni listën tuaj të personalizuar të strategjive të veprimit në dokumentin e “Planifikimi i Veprimit” – Kursi gjithashtu do t’ju ndihmojë të zhvilloni aftësi për të përdorur të gjitha emocionet tuaja me mençuri për të përmbushur qëllimet tuaja, si dhe për të ndihmuar të tjerët të arrijnë të tyret. Vazhdojmë duke eksploruar bazat; Çfarë janë emocionet dhe pse kanë rëndësi? – Në këtë kurs, do të shihni pesë video të shkurtra që shpjegojnë secilën nga fushat e ndikuara nga emocionet. lexoni më shumë për përmbajtjen e kursit: SHIKO VIDEON

Çfarë është Stresi?

 • Stresi mund të ndikojë në të gjitha pjesët e jetës suaj, duke përfshirë emocionet, sjelljet, aftësinë e të menduarit dhe shëndetin fizik. Asnjë pjesë e trupit nuk është imune. Por, për shkak se njerëzit e trajtojnë stresin ndryshe, simptomat e stresit mund të ndryshojnë. Simptomat mund të jenë të paqarta dhe mund të jenë të njëjta me ato të shkaktuara nga kushtet mjekësore. Prandaj, është e rëndësishme t’i diskutoni ato me mjekun tuaj. Ju mund të keni ndonjë nga simptomat e mëposhtme të stresit

Cilat sëmundje i shkakton Stresi?

 • Problemet e shëndetit mendor, si depresioni, ankthi dhe çrregullimet e personalitetit.
 • Sëmundjet kardiovaskulare, duke përfshirë sëmundjet e zemrës, presionin e lartë të gjakut, ritmet jonormale të zemrës, sulmet në zemër dhe goditjet në tru.
 • Obeziteti dhe çrregullime të tjera të të ngrënit.
 • Probleme me menstruacionet.
 • Mosfunksionimi seksual, si impotenca dhe derdhja e parakohshme tek meshkujt si dhe humbja e dëshirës seksuale tek meshkujt dhe femrat.
 • Probleme të lëkurës dhe flokëve, të tilla si puçrrat, psoriasis dhe ekzema, dhe humbja e përhershme e flokëve

Simptomat njohura të stresit përfshijnë:

 • Shqetësim i vazhdueshëm
 • Mendime negative të njëpasnjëshme, harresa dhe çorganizimi.
 • Pamundësia për t’u fokusuar.
 • Gjykim i dobët
 • Të jesh pesimist ose të shohësh vetëm anën negative.
 • Problemet gastrointestinale, të tilla si GERD, gastriti, koliti ulceroz dhe zorra e trashë e irrituar.

Simptomat emocionale të stresit përfshijnë:

 • Shqetësim i shpeshtë, i frustruar dhe me humor të keq.
 • Ndjeheni të mbingarkuar, sikur po humbisni kontrollin ose keni nevojë të merrni kontrollin.
 • E keni të vështirë të relaksoheni dhe të qetësoni mendjen tuaj.
 • Të ndihesh keq për veten (vetëvlerësim i ulët) dhe të ndihesh i vetmuar, i pavlerë dhe i dëshpëruar
 • Shmangia e të tjerëve.

Simptomat fizike të stresit përfshijnë:

 • Energji e ulët.
 • Dhimbje koke.
 • Shqetësime Stomaku, duke përfshirë diarre, kapsllëk dhe vjellje
 • Dhimbje dhe muskuj të tendosur.
 • Dhimbje gjoksi dhe rrahje të shpejta të zemrës.
 • Pagjumësia
 • Ftohjet dhe infeksionet e shpeshta.
 • Humbja e dëshirës dhe/ose aftësisë seksuale.
 • Nervozizëm dhe dridhje, zhurmë në veshë, duar dhe këmbë të ftohta ose të djersitura.
 • Gojë e thatë dhe vështirësi në gëlltitje.
 • Nofulla e shtrënguar dhe kërcëllimë dhëmbësh.

Simptomat e sjelljes së stresit përfshijnë:

 • Ndryshimet në oreks – ose duke mos ngrënë ose duke ngrënë shumë.
 • Zvarritja dhe shmangia e përgjegjësive.
 • Përdorimi më i madh i alkoolit, drogës ose cigareve.
 • Të kesh sjellje më nervoze, të tilla si kafshimi i thonjve, të lëvizurit dhe ritmi