Unë Jam Burbuqe Raufi. Dhe ndihmoj njerëzit të shërojnë, mendjen!

Fuqia ime është Mirësia, Lumturia, Mirënjohja, Gëzimi i Jetës, Falenderimi dhe Bukuria e Jetës. 

Autore e librit: Dr. Mind publikuar me autorizim të shtëpisë botuese Balboa Press (March 4, 2016) nga Luiese Hay

I njëjti libër u botua edhe në gjuhën shqipe me titullin: Fuqia e Mendimeve-Best Seller 

Edhe pas gjashtë viteve “Fuqia e mendimeve” ndër librat më të shitur, falënderoj lexuesit që duke rekomanduar librin kanë ndryshuar shumë jetë. 💟
Faleminderit @bookland.al

Unë jam këtu për t’ju ndihmuar të ndryshoni mendimet e juaja, që të ndryshoni botën tuaj.

E juaja

Burbuqe Raufi
Autore dhe trajnere jetësore

Librat e botuar nga Burbuqe Raufi

What if you had the power to change your life? To take matters into your own hands and become the king or queen of your own kingdom? I’m here to tell you that it’s completely possible!

Dr. Mind is the true story of how I used positive thinking to change my life.
When diagnosed with an incurable disease, you learn that most of the thing we worry about aren’t really that important at all. Everything falls away as you realize that life is the most wonderful gift of all. You become aware of every breath you take and every second you spend as one thought rings through your mind: How can I make it right?

The answer is by taking control of the power that is within you. Changing the way you think about a situation is often the most powerful thing you can do, and Dr. Mind is just the guide to get you started on your journey.
After all, there is nothing in the world more important than a healthy You.

Eksistojnë dy mënyra për ta jetuar jetën: sikur asgjë nuk është mrekulli dhe sikur çdo gjë është mrekulli. Kështu e ndaj edhe unë jetën time, në dy pjesë të sinkronizuara me njëra tjetrën. Një Jin-Jang i domosdoshëm. Pjesën e parë të jetës time e jetova  krejtësisht gabim. Duke dashur të arrij të përkryerën, duke garuar me të tjerët. Duke dashur të jem një nënë, një bijë, një bashkëshorte, një mësuese, një mike e përkryer, duke përkushtuar energjinë dhe kohën time asaj se si do më vlerësojnë të tjerët. Dhe përsëri isha e pakënaqur, gjithmonë shikoja vetëm pikën e zezë në letrën e bardhë. Duke u ankuar, duke stërlodhur veten, mendjen, duke u stresuar deri në maksimum, deri sa arrita në një shkallë kur urreja gjithkënd dhe gjithçka, mbi të gjitha veten time. Lumturia ime ishte përplot kushte. Unë prisja të isha e lumtur kur të kisha mbaruar të gjitha punët, kur do të kishin ngrënë të gjithë, kur do të kisha humbur 10 kg, kur do të shkoja në pushime… Kjo lloj lumturie nuk ekzistonte, ajo ishte vetëm një imazh që më bëri të shkatëroj organizmin tim, duke u diagnostifikuar me një sëmundje të tmerrshme, të pashërueshme.

The story of Nina and Eddy is taking place on a single day, in the tavern. They share the same truth and they both make an important decision which leads Nina into a great danger.

Review

   The Tavern is a deeply philosophical story centered around Nina Simone and her boss, Eddy. Nina was a lonely woman who longed for the nothingness she once felt, and Eddy was the man who gave her the courage to live again. But their love was not a romantic love; rather, it was a love shared by two people who had been touched by death.    For, as Nina put it, “Eddy showed me that I wasn’t alone in this madness we call life. I simply knew more than the others, and this thought comforted me because I knew that my truth would become their truth someday. Nothing would be the same once they tasted death; they’d no longer fear it because they’d know it was a gift. This truth set me free.”  

Burbuqe Raufi: Mendimet pozitive më shpëtuan nga sëmundja vdekjeprurëse

Burbuqja mund të ju ndihmojë:

Shërimin nga mendimet Negative!

Sekreti qëndron te fuqia që keni brenda vetes. Të ndryshoni mënyrën e të menduarit për çdo lloj situate me të cilën përballeni, është gjëja më e mirë që mund të bëni dhe libri “Fuqia e mendimeve” është udhërrëfyesi i duhur për të nisur rrugëtimin tuaj. Në fund të fundit, shëndeti qëndron përmbi gjithçka!

Pasi të keni lexuar librin mund të kontaktoni që Burbuqa të ju udhëheq personalisht në jetën që ju aq shumë e doni!

Besimin se edhe ti mundesh!

Po sikur të mund ta ndryshonit jetën tuaj, sikur të kishit fuqinë dhe të bëheshit sundimtari i mbretërisë suaj? Unë mendoj se kjo është e mundur! Libri “Fuqia e mendimeve” është një histori e vërtetë që tregon se si unë përdora mendimet pozitive për të ndryshuar jetën time.

Kur diagnostikohesh me një sëmundje të pashërueshme, kupton se shumica e kokëçarjeve të përditshme nuk janë aspak të rëndësishme. Gjithçka fashitet kur kupton se jeta është dhurata më e çmuar. Atë çast, fillon t’i kushtosh vëmendje çdo frymëmarrjeje dhe çdo sekondë që kalon, mendimi i vetëm që të vërtitet në mendje, është: “Çfarë duhet të bëj”?

 

Keni nevojë për këshilla?

Kontaktoni me ne në viber, watsup:

“Fuqia e mendimeve” nga autorja shqiptare Burbuqe Raufi
Libri “Fuqia e mendimeve” është një histori e vërtetë që tregon se si unë përdora mendimet pozitive për të ndryshuar jetën time.

Kur diagnostikohesh me një sëmundje të pashërueshme, kupton se shumica e kokëçarjeve të përditshme nuk janë aspak të rëndësishme. Gjithçka fashitet kur kupton se jeta është dhurata më e çmuar. Atë çast, fillon t’i kushtosh vëmendje çdo frymëmarrjeje dhe çdo sekondë që kalon, mendimi i vetëm që të vërtitet në mendje, është: “Çfarë duhet të bëj”?

Sekreti qëndron te fuqia që keni brenda vetes. Të ndryshoni mënyrën e të menduarit për çdolloj situate me të cilën përballeni, është gjëja më e mirë që mund të bëni dhe libri “Fuqia e mendimeve” është udhërrëfyesi i duhur për të nisur rrugëtimin tuaj.

Në fund të fundit, shëndeti qëndron përmbi gjithçka!

Burbuqe Raufi is an Award winning Albanian author and an avid reader. She finished her Master degree in 2013 and decided to follow her passion for writing.
Her first published book, Dr. Mind had gathered good and impeccable reviews from Amazon readers. It is a self-help book based on her real life experiences which help readers cope with their own diseases and understand the value of life.
Dr. Mind was published into Albanian language as “Fuqia e mendimeve” and has become a best seller and an Award Winner of the Best book of 2016.
Her recent published book is The Tavern: a Novella, a psychological and philosophical drama.
Burbuqe lives with her family in Macedonia and continues to write and engages herself into a different genre of literature. There is more to expect from her being an ambitious and dedicated writer.

Historia e rrallë e Burbuqe Raufit që luftoi sëmundjen e keqe; Ribotohet libri “Fuqia e mendimeve” që frymëzoi mijëra njerëz

…secili që do t’i praktikojë këto ushtrime me përkushtim dhe vëmendje, në fund, do të jetë një njeri më i mirë, do të ketë një jetë më të mirë, dhe nuk do të tërheqë më energji negative apo përvoja të këqija, sepse ne jemi ajo që mendojmë se jemi: nëse mendojmë se jemi të sëmurë, mendja jonë do t’i krijojë edhe simptomat fizike, nëse mendojmë se nuk jemi të lumtur, mendja jonë ka aftësi të krijojë situata të tilla të pafundme…
Nga Etleva Çepele, Fotografia Armand Habazaj

Burbuqe Raufi lindi dhe u rrit në Tetovë, Maqedoni, ku jeton edhe sot, bashkë me bashkëshortin dhe dy djemtë e saj. Studimet e larta i kreu në Universitetin e Tetovës, dega Gjuhë dhe Letërsi Angleze dhe menjëherë më pas nisi të punonte si mësuese e gjuhës angleze dhe të angazhohej në shoqata të huaja me aktivitet në Maqedoni. Aktualisht punon në Komunën e Tetovës, si këshilltare dhe inspektore për arsimin. Për lexuesin shqiptar ajo njihet më së shumti prej librit të suksesshëm “Fuqia e mendimeve”, ardhur nga shtëpia botuese “Living”, i cili gjendet në treg prej dy vitesh dhe ka rrëmbyer zemrat e shumë lexuesve. Përpara disa vitesh, Burbuqja kaloi një situatë të vështirë shëndetësore dhe thuajse i humbi shpresat për jetën. E kush nuk i humbet, kur edhe mjekët i thonë se rasti i saj/i tij është i pashpresë? Veçse Burbuqja, pas një periudhe të errët zgjodhi ta merrte vetë në dorë timonin e jetës së saj. Mendoi se AJO dhe VETËM AJO kishte të drejtë të vendoste për fatin e saj. Kështu, vendosi të luftonte dhe t’i mbijetonte një sëmundjeje që shumë syresh e quajnë të pashërueshme. Për ta arritur këtë, ajo përdori fuqinë e mendimeve. Po, po, ndodhi pikërisht kështu dhe falë energjisë së pashtershme pozitive që përftoi nga fuqia e mendimeve, të cilat ndikuan dhe shënjuan jetën e saj, BURBUQJA I THA JO VDEKJES dhe PËRQAFOI JETËN. Sot, ajo jeton e lumtur jetën e saj të re, e shëndetshme si kurrë më parë, dhe falënderon çdo ditë Zotin dhe jetën. Ajo mendon se duhet të jemi mirënjohës çdo ditë dhe jeta do të na e shpërblejë. Pas përjetimit të fuqisë së mendimeve në jetën e saj dhe pas jehonës që bëri historia e mbijetesës së saj, Burbuqja vendosi ta ndante me të gjithë historinë e vërtetë të jetës së saj, duke shkruar librin “Fuqia e mendimeve”. Në të ajo tregon me detaje se si u sëmur, si mendoi se do të humbiste jetën e do të ndahej përgjithmonë nga të dashurit e saj të shtrenjtë dhe se si më pas gjeti shpëtim te fuqia e mendimeve, luftoi çdo ditë për ta larguar të keqen brenda vetes, i tha “ik, nuk të dua në jetën time” dhe një ditë të bukur rezultatet e analizave në spital treguan se në trupin e saj nuk kishte më asnjë të keqe. Por dukej se vetëm historia e saj, e cila frymëzoi dhe u dha zemër jo pak njerëzve, nuk mjaftonte. Të shumtë ishin ata që i kërkonin ndihmë Burbuqes për të kaluar sëmundje të ndryshme nga të cilat vuanin. Kështu, ajo vendosi ta shtonte librin me një pjesë ku shpjegon specifikisht se si mund të marrim në kontroll fuqinë e shpirtit dhe të mendjes dhe ta drejtojmë atë drejt së mirës. Sakaq, më vjen ndër mend një shprehje amerikane: “Everything is a state of mind”, pra, gjithçka nis nga një mendim. Nëse do të pyesnim autoren tonë, ajo do ta konfirmonte vërtetësinë dhe fuqinë e kësaj shprehjeje, pasi e ka provuar në lëkurën e saj dhe vjen për të gjithë në një intervistë ekskluzive, ku do të ndajë me ne fuqinë mahnitëse të ndryshimit në jetën e saj me anë të mendimeve.

Ju jeni diplomuar për letërsi. Pse erdhi “Fuqia e mendimeve” tani dhe jo më parë?

Sepse ato që shkruaja më parë më dukeshin shkarravina dhe nuk kisha guximin t’i ndaja me të tjerët. Megjithatë gjithçka ndryshoi në vitin 2012, kur jeta ime pësoi një ndryshim të madh, unë pësova ndryshim të madh. Përpara syve të mi u shpalos një jetë krejtësisht e re, një unë e re. Kjo përvojë ishte arsyeja kryesore që më dha forcën, guximin dhe vendimin për ta ndarë me të tjerët diçka aq të veçantë siç është historia ime; jo vetëm sepse doja, por unë besoja se një hap i tillë ishte i domosdoshëm. Thuajse çdo ditë ne dëgjojmë lajme të hidhura për familjarë, miq, të njohur, kolegë që preken nga ndonjë sëmundje dhe nëse shikojmë statistikat rrallëherë ndodh që ata të shërohen dhe kjo është një dukuri e frikshme. Unë doja që t’i jepja shoqërisë sonë një shpresë, ta zëvendësoja këtë frikë me dashuri, sepse pikërisht ata që kishin mposhtur sëmundjet ishin frymëzimi im më i madh, dhe i kërkoja gjithandej për të kuptuar se si, çfarë bënë ata ndryshe, çfarë mund të bëja unë ndryshe që të mposhtja sëmundjen time. Prandaj, për të ndihmuar të tjerët, duhej të ndaja me lexuesit atë që kam bërë unë, atë që bëj unë, ndryshe.

Libri pati shumë sukses. Përse lindi ideja për ta shtuar me një pjesë të dytë?

Kur vendosa ta botoja librin “Fuqia e mendimeve” në anglisht, me titullin “Dr. Mind”, e bëra me një qëllim: Nëse ky libër do të ndihmonte qoftë edhe vetëm një person, misioni im do të ishte i përmbushur. As që më shkoi ndër mend se libri do të kishte këtë sukses dhe do të shkonte dorë më dorë nga lexuesit te miqtë dhe familjarët e tyre. Unë merrja mesazhe në “Facebook” dhe “Instagram” nga e gjithë e bota, të cilët më falënderonin dhe shkruanin vlerësime në “Amazon” dhe “Goodreads”, duke e cilësuar librin tim si një ndër librat më frymëzues. Kështu kuptova edhe rëndësinë e madhe që kishte ky libër për mirëqenien e shoqërisë, por, më së shumti jam emocionuar kur pas botimit të librit në shqip filluan të më shkruanin edhe shqiptarët. Ishin aq shumë saqë nuk arrija t’u përgjigjesha të gjithëve, sado që përkushtohesha maksimalisht. Pikërisht kjo më shtyu të shkruaja dhe shtesën me ushtrimet praktike, që në mungesën time lexuesit të kenë mundësi të punojnë, të ndryshojnë dhe të lulëzojnë të pavarur. Kam zgjedhur ushtrimet që kanë funksionuar për mua, jo ato që janë vetëm teori, por ato ushtrime që më kanë ndihmuar të rigjeja veten, veten time të vërtetë, fuqinë brenda vetes për të ndryshuar dhe për të riprogramuar veten për të qenë sa më mirë.

A ka ndryshuar diçka në jetën tuaj gjatë këtyre dy viteve që libri ka qenë në treg?

Sigurisht, sepse pas botimit të librit, ashtu siç e theksova dhe më lart, kam pasur vërshime të lexuesve me probleme nga më të ndryshmet, në sytë e të cilëve unë isha shpresa e vetme që u kishte mbetur. Ishte shumë e vështirë t’i dëgjoja kur më pyesnin: “Po unë si t’ia bëj tani?” Ndonëse me aq mundësi sa kisha mundohesha t’i ndihmoja, t’i këshilloja, ishte e pamundur që ti ndaja gjithë njohuritë e mia në një telefonatë, një takim apo nëpërmjet porosive online. Pra, duhej patjetër të ulesha përsëri dhe të shkruaja gjithçka që kam bërë dhe vazhdoj të bëj. Këto ushtrime janë një portë që të shpie drejt vetes, dhe, atëherë, duke qenë i vetëdijshëm për veten, gjithçka rreth teje venitet, të gjitha hallet, problemet, sëmundjet zhbëhen. Pse? Sepse të gjithë ne kemi lindur me të drejtën e pacenueshme për të pasur mirëqenie, të cilën e kemi e humbur gjatë rrugës.

A keni takuar gjatë kësaj kohe lexues, të cilëve u ka shërbyer libri juaj si një mjet për të kaluar një vështirësi në jetën e tyre, cilado të ketë qenë ajo?

Po, kam takuar shumë lexues, dhe ka pasur edhe nga ata që kanë marrë mundimin të vijnë deri në Tetovë për të më takuar. Këta lexues janë bashkëveprimtarët e mi, janë pikërisht ata që jua rekomandojnë librin atyre që mendojnë se kanë nevojë për një të tillë. Historia ime ka frymëzuar shumë syresh, por do të veçoja disa raste të personave që kanë tejkaluar vështirësitë që i mundonin. Pasi e kanë lexuar librin, ata më kanë kontaktuar dhe duke vepruar sipas këshillave të mia kanë pasur sukses. Ata më shkruajnë vazhdimisht për sukseset e tyre dhe për të më falënderuar.

Fuqia e Mendimeve

Botimet Living prezantojnë librin më të ri “Fuqia e mendimeve” nga autorja Burbuqe Raufi!

Po sikur të mund ta ndryshonit jetën tuaj, sikur të kishit fuqinë dhe të bëheshit sundimtari i mbretërisë suaj? Unë mendoj se kjo është e mundur!

Libri “Fuqia e mendimeve” është një histori e vërtetë që tregon se si unë përdora mendimet pozitive për të ndryshuar jetën time.

Kur diagnostikohesh me një sëmundje të pashërueshme, kupton se shumica e kokëçarjeve të përditshme nuk janë aspak të rëndësishme. Gjithçka fashitet kur kupton se jeta është dhurata më e çmuar. Atë çast, fillon t’i kushtosh vëmendje çdo frymëmarrjeje dhe çdo sekondë që kalon, mendimi i vetëm që të vërtitet në mendje, është: “Çfarë duhet të bëj”?

Sekreti qëndron te fuqia që keni brenda vetes. Të ndryshoni mënyrën e të menduarit për çdolloj situate me të cilën përballeni, është gjëja më e mirë që mund të bëni dhe libri “Fuqia e mendimeve” është udhërrëfyesi i duhur për të nisur rrugëtimin tuaj.

Në fund të fundit, shëndeti qëndron përmbi gjithçka!